Grote kans dat de mooiste stranden die ik ooit gezien heb een van de stranden van Palawan, de Filipijnen waren. Hagelwitte zandstranden en een felblauw gekleurde zee, overal! De grote rotsformaties contrasteren prachtig met het blauwe water en het witte poederachtige zand. Al rondvarende door het Bacuit Archipelago is het ene strandje nog mooier dan de ander. Vandaag zet ik de vijf mooiste stranden van Palawan op en rij.

#5: Het strand van El Nido

Het mooie strand van het dorpje El Nido staat op de 5e plek in deze top vijf. Vanuit ons Guesthouse hadden we dit prachtige uitzicht over de baai; dobberende bootjes en in de verte de grote rotsen van het Archipel. Aan het strand zelf zitten een heleboel gezellige tentjes voor eten en drankjes. Je vindt hier ook de meest luxe all-inclusive resorts op de Filipijnen!

#4: Las Cabanas beach

Las Cabanas Beach is een onwijs mooi verlaten strand dat ongeveer een kwartiertje met de trycicle van El Nido af ligt. Wij waren de enige op dit strand en zagen de zon langzaam achter de rots verdwijnen, in 1 woord magisch! Las Cabanas Beach is de tip die ik iedereen geef wanneer ze naar Palawan gaan: het Bacuit Archipelago bezoek je sowieso wel met een tour, maar lang niet iedereen kent dit prachtige verlaten strand.

#3: Seven Commando Beach

Een van de stranden die je in de Bacuit Archipelago tour tegenkomt is het strand Seven Commando Beach, een vrij smal strandje met een prachtig uitzicht op de andere eilandjes en rotsformaties van het archipel. Met een klein strandtentje is het een top plek om een drankje te doen en uit te kijken over al dat moois!

#2: Shimizu Island

Shimizu Island, de plek waar we tijdens de tour een heerlijke lunch geserveerd kregen tussen de middag. Zo wit als het zand hier is krijg je het nergens! Het grote voordeel van dit strand is dat er flink wat schaduwplekjes zijn door de overhellende rotsen, I like! Het heeft wel iets weg van het exclusieve eiland Bali hier!

#1: Entalula Island

Het allermooiste strand van Palawan vond ik toch wel het strandje van Entalula Island. Wát een heerlijke plek om een middag rond te brengen! Toen wij er waren was het er onwijs rustig (wij waren de enigen!), je kunt er prachtig snorkelen en kijk al dat mooie groen op de rotsen! Echt een Expeditie Robinson-achtig strand!