Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Wie aan Texel denkt, denkt natuurlijk aan de zeehondenopvang en de Slufter. Texel beschikt niet alleen over een prachtige natuur maar heeft ook een heel aantal leuke dorpjes. 

De Cocksdorp 

Dit is het jongste dorp van Texel en is vernoemd naar de Antwerpse Reder N.J Cock. De Cocksdorp is een gezellig ontmoetingspunt voor jong en oud. Vlakbij De Cocksdorp ligt ook de bekendste bezienswaardigheid van Texel, namelijk de vuurtoren! In de vuurtoren bevindt zich een museum die je kunt bezichtigen als je de klim naar boven maakt, eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht. In de Cocksdorp zelf zijn verschillende leuke terrasjes en winkeltjes te vinden.

De Koog

De koog is voor iedereen, je kunt er gezellig op een terrasje zitten, wat winkelen maar ook prachtige wandeltochten maken. De Koog ligt op loopafstand van het strand, dit is voor zonaanbidders perfect. Maar niet alleen voor zonneaanbidders is dit perfect ook voor watersporters is er genoeg te doen. Zo zijn er zomers vaak veel golfsurfers te vinden. 

De Waal

Wanneer je iets meer van de rust bent kun je terecht in De Waal. Dit is namelijk het kleinste dorp van Texel en er hangt een rustige en gemoedelijke sfeer. Er staan een heel aantal typerende huisjes en oude boerderijen. In De Waal vind je museum Waelstee. Hier kun je een expositie vinden die het eilandleven van honderd jaar geleden laat zien. 

E-scooter huren

Om al deze plaatjes rustig te bezoeken zou je een E-scooter kunnen huren. Op deze manier kun je rustig het hele eiland rond toeren zonder dat je hard hoeft te trappen zoals op een fiets. Voordeel is dat de E-scooters volledig elektrisch zijn en dus geen CO2 uitstoten. Op een volle tank kun je zo’n 60 km afleggen, dit is dus genoeg om Texel te zien.