cochem

Nederland is op zich een vakantieland dat veel te bieden heeft, ook aan Nederlanders zelf. Wil je echter tijdens je vakantie je vertrouwde omgeving en taalgebied verlaten? Of wil je je in de natuur met meer spectaculaire hoogteverschillen begeven? Als je deze doelen hebt en je wilt er het liefst niet te ver voor rijden, dan komen verschillende gebieden in België en Duitsland in aanmerking. Wat betreft Duitsland is de Moezelvallei dan in het bijzonder aan te raden. Zeker vanuit het zuiden en oosten van Nederland ben je hier al na een paar uur rijden. In de Moezelvallei, die bekend staat om indrukwekkende, groene hellingen en prachtige wijnlandschappen, kun je zonder meer helemaal tot rust komen. Qua cultuur is Cochem hét paradepaardje van deze regio. Hieronder lees je waarom dat zo is.

Kasteel van Cochem

Wat is er zoal te zien en te doen in Cochem?

Cochem is op zich een klein plaatsje, maar toch is er veel te doen en te zien. Het centrale marktplein en de straatjes daaromheen kenmerken zich door prachtig gebouwde vakwerkhuizen. Verder is het kasteel, dat boven de stad uittorent, een ware eye catcher, net als het stadhuis en de Sankt Martin Kirche. Wil je je echt onderdompelen in de plaatselijke cultuur, dan drink je natuurlijk een glaasje wijn in een van de Weinstuben die Cochem kent.

Marktplein van Cochem
cochem

Moezelvallei of niet; op vakantie gaan is sowieso belangrijk

Of je nu naar de Moezelvallei afreist of een andere bestemming kiest, op vakantie gaan is iets dat sowieso goed voor je is. Als het even kan, is het aan te raden dit zeker eens per jaar te doen. Een vakantie is namelijk de beste manier om even los te komen van alledaagse stress. Daarbij heb je op vakantie eindelijk weer echt tijd voor elkaar, voor je gezin, iets wat in het hectische dagelijkse leven niet altijd lukt.