Waarom zou je alleen in de zon bakken
Bij een vakantie aan Spanje zal je niet direct denken aan wandelen aan de Costa Blanca. Dat is niet zo vreemd, want de Costa Blanca staat vooral bekend vanwege de drukke toeristenstranden en afgeladen hotels. Tijdens zo’n vakantie blijf je als toerist vastplakken aan een strandstoel bij het hotel, en je enige uitstapje is een bezoek aan een souvenirwinkel. Wanneer je dan terug rijdt naar huis kom je door de Costa Blanca heen zoals je die niet kende; je ziet de natuur. Steeds meer vakantiegangers besluiten dan ook om het volgend jaar hun vakantie eens helemaal anders te organiseren; ze gaan op een actieve vakantie.

Avontuurlijk wandelen
Wandelen heeft een ietwat oubollig karakter. Jammer, want het is de manier bij uitstek om het landschap van de Spaanse Costa goed te verkennen. Je loopt door een landschap een waarbij je tussen rotspartijen door loopt. Daarnaast geniet je van een adembenemend uitzicht wanneer je opeens op een klif staat en vanaf daar een prachtig uitzicht over de zee hebt. De toeristenstranden laat je ver achter je, en de strandstoelen zijn voor een ander bestemd. Jij geniet van het landschap op een actieve manier. Het is dan ook maar goed dat je dit het hele jaar door kan doen.
Buiten het hoogseizoen actief zijn
Spanje is een land waar het in het hoogseizoen behoorlijk warm kan worden. Bij een temperatuur van boven de 30 graden Celsius kom je niet snel in de verleiding om actief op pad te gaan. Het is dan ook maar goed dat je op elk moment van het jaar een verblijf kan boeken aan de rand van de Costa om te wandelen. In een land waar het op het koudste moment tussen de 15 en 20 graden Celsius is kan je het hele jaar door actief genieten. Vind jij wandelen niets voor jou, dan is er niks mis met een mountainbike route. Je verkent het landschap op een avontuurlijke manier waarbij een actioncamera tot jouw standaarduitrusting behoort.