Auto

Een auto huren Costa Rica, een goede keuze! Met een huurauto in Costa Rica kun je in korte tijd een mooie rondreis maken en alle bezienswaardigheden zien. Plan uw Costa Rica-reisplan en reis comfortabel naar enkele van de mooiste locaties van het land. Met uw eigen huurauto kunt u genieten van de vrijheid van de wereld zonder gebonden te zijn aan een reisschema. Bovendien hoef je geen zware koffers te sjouwen of in de hitte op de bus te wachten. Ideaal toch? Er zijn echter een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het huren van een auto in Costa Rica. Bekijk de volgende tips voor autoverhuur in Costa Rica om u op weg te helpen!

Autohuur Costa Rica: onze tips en ervaringen!

Vanuit onze eigen ervaring raden we ten zeerste aan om een ​​auto te huren in Costa Rica. In slechts 2,5 week hebben we veel meer gezien in onze Road Trip Car huurauto dan tijdens onze vorige (georganiseerde) bezoeken. Onze Costa Ricaanse tour begon in San José, waar we naar La Fortuna, Arenal, Manuel Antonio reden en de veerboot naar het schiereiland Nicoya namen. Dus reden we met onze 4×4 over hobbelige zandwegen naar Tambor, Santa Teresa en Malpais. Een avontuurlijke rondreis waarbij je overnacht in een hotel dat alleen met de auto te bereiken is. 

Onderweg zagen we brulapen, toekans en andere dieren in het wild. Ook zijn we naar de mooiste watervallen (Rio Celeste!), nevelwouden en meren gereden. Zonder een huurauto zou ik waarschijnlijk veel plaatsen hebben gemist vanwege de tijd en kosten die ermee gemoeid zijn. Het openbaar vervoer in Costa Rica is niet erg goedkoop en je kunt vaak uren in overvolle, hete bussen zitten. Wilt u comfortabeler van A naar B komen, huur dan een auto in Costa Rica. Hieronder vindt u alle antwoorden op de meeste veelgestelde vragen over het huren van een auto in Costa Rica.