Ik heb recentelijk een bezoek gebracht aan het noordelijke deel van Noord-Holland. Dit is een gebied dat bekend staat om zijn prachtige natuur, oude dorpjes en gezellige restaurants. Maar dit gebied heeft nog zoveel meer te bieden!

Als je nog nooit in de kop van Noord-Holland bent geweest, is dit zeker een aanrader. Maar wees gewaarschuwd, misschien word je wel verliefd op de plek!

Tijdens mijn verblijf in de kop van Noord-Holland verbleef ik in het kleine stadje Heerhugowaard. Dit is een erg rustige en mooie stad met veel natuur. Het ligt eigenlijk vrij dicht bij de omgeving van Hoorn, een iets grotere stad die je misschien sneller herkent. Het hele gebied is zeer fietsvriendelijk, veel straten zijn namelijk fietsstraten waar auto’s te gast zijn. Ook zijn er veel mooie meren rond Heerhugowaard waar u kunt wandelen, fietsen of varen. Kortom erg veel sportieve activiteiten om te ontdekken!

Verder zijn er in dit noordelijke deel van Noord-Holland behoorlijk wat winkels te vinden. Zo is er een groot winkelcentrum niet al te ver weg van Heerhugowaard, die je binnen 10 minuten met de auto kunt bereiken. Hier vind je eigenlijk bijna alle winkels die je maar kan bedenken.

Als je graag uit eten gaat en cafés en restaurants bezoekt, zal je in de kop van Noord-Holland al je behoeftes kunnen vervullen. In de restaurants waar ik heb gegeten was het personeel vriendelijk en het restaurant schoon.

Ik verbleef hier maar een weekendje, dus heb niet alles kunnen ontdekken maar in ieder geval in groot deel! De kop van Noord-Holland is de plek voor een gezellig trendy weekendje weg!

activiteiten op de veluwe