Wil jij een rondreis maken maar weet je nog niet zo goed waar je heen moet gaan? Dan is (zuid) afrika een heel mooi continent. In deze blog bespreken we 5 landen in deze wereldregio. Je kunt per land een aantal populaire bezienswaardigheden bekijken. Een vakantie naar zuid afrika zal onvergetelijk zijn. De natuurlijk is werkelijk fantastisch en de mensen zijn erg aardig. Natuurlijk zijn er ook landen in het zuiden van Afrika waar je beter / goed moet uitkijken voor je veiligheid. 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land met afwisselende en prachtige landschappen en biedt ongekende mogelijkheden voor safari’s. Zuid-Afrika met als moederstad Kaapstad ligt aan de zuidpunt van Afrika en heeft een mengelmoes van kleurrijke volken en culturen. Zuid-Afrika “een wereld in één land”. Reis naar Zuid-Afrika voor: wildlife, mooie stranden, prachtige natuurgebieden, badplaats Durban, Kaapstad, Swaziland, Kaap Punt, het St. Lucia kust reservaat, Drakensbergen, de Blyde River Canyon.

Tanzania

Tanzania behoort tot het mooiste en meest afwisselende land van Afrika. Tanzania beschikt over vele verschillende soorten wilde dieren die je in hun natuurlijke leefomgeving kunt bewonderen. Met de beroemdste en beste wildparken van Afrika, de Kilimanjaro (hoogste berg van Afrika) en het tropisch vakantieparadijs Zanzibar heeft dit land alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Reis naar Tanzania voor: Kilimanjaro, bounty stranden, safari, overweldigende onderwaterwereld, Serengeti National Park, de Ngorongoro Krater (ingestorte vulkaankegel). 

Tunesië

Op nog geen 3 uurtjes vliegen ligt dit mooie Noord-Afrikaanse land. Je zult tijdens je vakantie naar Tunesië vele bijzondere bezienswaardigheden aantreffen zoals fraaie moskeeën, talloze historische paleizen, ruïnes of wat dacht je van een kamelentocht door de Sahara? Tunesië biedt ook vele mogelijkheden tot ontspanning op één van de prachtige stranden die Tunesië rijk is. Tunesië, een bijzondere bestemming die meer dan het ontdekken waard is! Reis naar Tunesië voor: lange zandstranden, cultuur, allerlei watersportmogelijkheden, Hammamet, Sousse, Port El Kantaoui, Skanes-strand bij Monastir, kamelentocht door de Sahara. Bekijk altijd goed het actuele reisadvies

Zambia

Zambia heeft een reputatie voor de beste game watching in Afrika en is de thuisbasis van de “wandel safari”. De bekendste attractie van Zambia zijn de Victoria Falls. Reis door dit land van prachtige landschappen en spectaculaire watervallen en geniet van al het moois wat dit land te bieden heeft. Reis naar Zambia voor: ongerepte natuur, Victoria Falls, Afrikaanse wandel safari’s, adembenemende meren en moerassen, de imponerende Zambezi rivier. 

Zimbabwe

Zimbabwe is niet alleen het land van de Victoria Falls, maar ook van avontuur en safari’s. Ontdek tijdens je reis de imposante natuur, maak kennis met een uitermate vriendelijke bevolking en kom oog in oog te staan met leeuwen, olifanten en neushoorns in één van de natuurparken van Zimbabwe. Reis naar Zimbabwe voor: Victoria Falls, safari’s, Hwange Nationaal Park, de Zimbabwaanse bevolking, Lake Kariba.