Ga je vaker op vakantie naar de Costa del Sol en wil je hier een huis kopen? Ben je misschien na één vakantie al helemaal verliefd geworden op deze mooie Spaanse kuststreek? Of ben je geïnteresseerd in onroerend goed aan de Costa del Sol dat je later weer kunt verkopen en wil je dit tussentijds verhuren? Hier vind je een stappenplan om een huis te kopen aan de Costa del Sol met een aanbieder zoals Hi Homes Spanje.

Stap 1: Bepaal je budget

Voordat je met een aanbieder in gesprek gaat is het slim om alvast te bepalen wat je totale budget is voor de aankoop van de woning en een eventuele verbouwing. Houd er rekening mee dat je ook extra kosten kwijt bent voor bijvoorbeeld de belasting en de notaris. Dit is ongeveer 10 tot 15 procent van de aankoopprijs. Zorg ervoor dat je dit meeneemt in je berekening.

Stap 2: Kies een goede aanbieder

Het is aan te raden om te kiezen voor een aanbieder die met je met verschillende zaken kan helpen. Het beste is een aanbieder met een Nederlands kantoor, zoals Hi Homes Spanje. Zij kunnen je het gehele aankoopproces bijstaan.

Stap 3: Doorloop het aankoopproces

De aanbieder zal je helpen met het gehele aankoopproces. Eerst brengt de aanbieder samen met jou je wensen in kaart. Vervolgens gaat hij op zoek naar geschikt woningen en plant hij bezichtigingen in. Samen met de aanbieder ga je deze woningen bezichtigen. Heb je een keuze kunnen maken? Dan brengt de aanbieder een bod uit op deze woning. Zodra dit bod is geaccepteerd, alle zaken zijn gecontroleerd en de koopakte is opgesteld, kunnen zowel jij als de verkopende partij de akte ondertekenen en daarna is de woning van jou!